,,Днес при проведените разговори потвърдихме отново добрата оценка за създадените

...
,,Днес при проведените разговори потвърдихме отново добрата оценка за създадените
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще задълбочим сътрудничеството с РСМ за пренос на природен газ

,,Днес при извършените диалози потвърдихме още веднъж положителната оценка за основаните предпоставки за позитивно развиване на разговора на нашите страни. Ще работим поредно за задъбочаване на градивното съдействие във всички области от съвместен интерес,като ще се стремим да обхване и всички области, които включва контракта за Добросъседство с Република Северна Македония``, заяви министър-председателя на Република България Гълъб Донев на изказване в Министерски съвет с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

,,Проведохме договаряния в региона на енергетиката. Ние доста бързо откликнахме на апела за помощ от страна на Северна Македония за решение на главните предизивкателства, които седят пред тях в бранша на енергетиката. България обичайно е била и към момента е енергиен водач района, който да подсигурява сигурността в бранша на Балканите. Обсъдени бяха съответни благоприятни условия за съдействие в региона на ел.енергията и преноса на природен газ. Става въпрос за към 200 мегаватчас базова равномерна ел. сила за интервала до 31 март 2023г. ``, изясни той.

,,Да задълбочим съдействието си за транспорт на природен газ. Ще бъдат реализиран договорености за запазване на избрани размери за депозиране на природен газ в газовото вместилище в Чирен``, добави още Донев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР