Днес президентът Румен Радев провежда консултации с представители на всички

...
Днес президентът Румен Радев провежда консултации с представители на всички
Коментари Харесай

Йорданов: Нямаме претенции министър-председателят да е от нашата политическа сила ВИДЕО

Днес президентът Румен Радев организира съвещания с представители на всички парламентарни групи. Дойде редът и на Има Такъв Народ.

Предвариително от Има Такъв Народ смекчиха тона и също показаха подготвеност да вземат третия мандат. Техните " червени линии " са в състава на бъдещото държавно управление да не влизат Кирил Петков и Асен Василев.

" Нямаме искания министър-председателят да е от нашата политическа мощ ", съобщи Тошко Йорданов.

Според множеството анализатори обаче не е разумно от Има Такъв Народ да получат третия мандат, откакто те са напуснали коалиицията и са дали причина за рухването на кабинета и разтурването на болшинството.

До момента единствено от Българска социалистическа партия показаха предпочитание пред Румен Радев да станат мандатоносител с третия мандат.

След Има Такъв Народ на съвещания остава да влязат от Демократична България и " Възраждане ".



Предстои Радев да вземе решение на коя от обединенията да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление. След като " Продължаваме промяната " не можаха да съберат поддръжка в Народното събрание при първия, а ГЕРБ-СДС върнаха незабавно втория - това е последният късмет за сформиране на държавно управление в границите на това Народно заседание.

След консултациите през днешния ден Румен Радев има една седмица, с цел да вземе решение при кого да отиде третият мандат.

При крах - най-вероятно при започване на октомври, ще има предварителни избори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР