Днес премиерът на България Бойко Борисов поиска оставката на президента

...
Днес премиерът на България Бойко Борисов поиска оставката на президента
Коментари Харесай

Меси ли се правителството в БФС - какво казват правилата на ФИФА?

Днес министър председателят на България Бойко Борисов изиска оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Според разпоредбите на ФИФА всяко въвличане в работата на локалните футболни асоциации може да докара до тежки наказания. Все отново в разпоредбите на Световната футболна федерация няма ясно разграничаване какво тъкмо значи интервенция в работата

В член 19, алинея 1 на разпоредбите на ФИФА за статутите на футболните субекти от 2018 година се споделя, че “всяка асоциация членка би трябвало да управлява делата си без значение и без въздействие от трети страни”. В алинея 2 пък се споделя, че управителното тяло на всяка страна членка на ФИФА се или избира, или назначава, като това би трябвало да стане по демократична процедура, която подсигурява самостоятелност в изработката на този избор. По-надолу пък се споделя, че в случай че управително тяло се избере отвън изискванията на алинея 2, даже и на краткотрайна основа, то то не трябва прието от ФИФА за законно и неговите решения не се взимат под внимание от Централата.

Въпросът е дали настояването на оставка от страна на държавното управление и прекъсването на финансови взаимоотношения ще бъде прегледано от ФИФА като нарушение на тези правила.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР