Днес предстои премиера на алманаха "Непознатата южна земя - Terra

...
Днес предстои премиера на алманаха "Непознатата южна земя - Terra
Коментари Харесай

Събрани в алманах карти, изобразяващи Антарктида, ще направят своят дебют днес


Днес следва премиера на алманаха "Непознатата южна земя - Terra australis incognita". Тя ще се състои от 18.00 ч. в Greenwich Book Center.

Този сборник има за цел е да събере и направи налични множеството известни до момента географски карти, изобразяващи Антарктида от древността като наблюдава тяхното развиване през вековете до през днешния ден. Също по този начин да покаже актуалните карти на Ледения континент, включващи топографски, геоложки, сателитни изображения, карти на ледената и подледена повърхнина на континента, карти на другите проучвателен бази и така нататък Разбира се, особено внимание се обръща на българския принос в картографията на Антарктида. Картите са разграничени на няколко интервала, отразяващи историческото им развиване.

Мисията на създателите е да се разпространяват смисъла на картите и геоинформацията в целия свят, както и развиването на картографските способи за обрисуване на заобикалящия ни свят за потребностите на обществото в световен и районен аспект. Чрез следене на историята на последния към момента чист и малко обиден от човешката активност континент е един тип зов към неговото запазване, бъдеща употреба и запазване на неповторимата му флора и фауна.

Алманахът ще бъде показан от Гeргана Лаптева, проф. Христо Пимпирев и доктор Любомир Иванов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР