Днес празнуваме победата на Исус над смъртта и над греха.

...
Днес празнуваме победата на Исус над смъртта и над греха.
Коментари Харесай

Отец Борис: Днес празнуваме победата на Исус над смъртта и над греха

Днес честваме успеха на Исус над гибелта и над прегрешението. Това сподели за Радио " Фокус " отец Борис от храма " Успение Богородично " в село Житница по отношение на Възкресение Христово, което Католическата черква празнува на днешния тридесет и първи март.

Вярващият човек живее със съзнанието, че Спасителят е жив и до през днешния ден. Благата новина от Възкресение е, че Бог е покрай нас във всеки миг от живота ни, сподели още Отец Борис. Той обърна внимание, че Великден е празник на душата, а на е на трапезата.

" Много хора отдават огромно значение на храната, която се приготвя за празника –великденските яйца, агнешкото месо и козунака, като че ли честването на Великден се състои в подготовката на тези храни за трапезата. Ние знаем, че това не е по този начин. Честването на Възкресение е обвързвано с човешката душа. Необходимо е да повярваме със сърце и душа, че Христос е възкръснал. Това ни дава най-сигурното доказателство, че е Божи наследник и по тази причина разпореждаме цялото си очакване на него ", сподели Отец Борис.

Възкресението ни дава вяра, която нищо на света не може да пречупи, добави той.

" За доста хора гибелта е тотално заличаване на човешката персона и зло, което обезсмисля всичко, за което сме се трудили. За нас християните тя е преход към безконечния живот с Бога ", изясни духовникът.

Отец Борис се обърна към всички католици с пожеланието възкръсналия Исус да им даде своята наслада и мир.

Цялото изявление може да чуете в звуковия файл.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР