Днес правят аутопсия на тялото на българския актьор Ангел Генов,

...
Днес правят аутопсия на тялото на българския актьор Ангел Генов,
Коментари Харесай

Каква е причината за мистериозната смърт на наш актьор в Лондон?

Днес вършат аутопсия на тялото на българския артист Ангел Генов, който умря при неразбираеми условия преди седмица в Лондон, с цел да се откри повода за гибелта му, заяви пред Нова телевизия посланикът ни в английската столица Марин Райков.

43-годишният ученик на НАТФИЗ не отговарял на телефона си два дни, което станало причина приятелите му да разбият вратата на жилището, в което артистът живеел. Ангел Генов е наследник на известни артисти - Нели Монеджикова, позната от сериала на Нова " Ол Инклузив " и Антоний Генов (1950-2006), който ще помним с ролята на Панайот Волов във кино лентата " Записки по българските въстания ".

Роден е на 26 януари 1978 година, приключва НАТФИЗ в класа на Надежда Сейкова със компетентност " Актьорско майсторство за трагичен спектакъл ".Играе на сцената на спектакъл " Българска войска ", до момента в който отпътува за Лондон, с цел да постъпи в актьорската школа MetFilm School.

Посещавал е също Международна лятна театрална школа в Москва с живописен началник Александър Калягин. Носител е на две награди " Икар " - за дебют за ролята на Алън Стренг в " Питър Шафър ", режисура на Старозагорския спектакъл, и за поддържаща мъжка за Панталоне в " Принцеса Турандот " от Карло Гоци.

Има функции в киното, една от тях е във кино лентата " Котка в стената " на Мина Весела Казакова.

Съболезнования в обществените мрежи изрекоха доста сътрудници и другари на Ангел Генов. " Сбогом, Ангел Генов! Лек път нагоре ", написаха от Съюза на българските актьори. " Деликател, превъзходен, луксозен човек и артист. Лек път, Аче ", показа и режисьорът Йордан Славейков Тодоров, а колежката му Красимира Кузманова написа: " Светла да е паметта му! Поклон! ".

В съболезнованията под обявата на съюза се включиха още Мая Бежанска: " Светъл да е пътят ти, Аче ", Ненчо Балабанов: " Не мога да допускам! Светъл път, Аче! Поклон! ", Койна Русева: " Аплодисменти ", Симеон Владов: " Искрени съболезнования на околните и приятелите му! Толкова е тъжно... Светла да е паметта му! ", Вяра Табакова: " Сърцето ми е разрушено! Бог да елементарни светлата му душа ", " Не мога да допускам! Играхме дружно в пиесата на Теодора Димова - " Кучката ", неговият дебют в спектакъл " София ", направи мощна роля, тъй като беше доста надарен! Къде се разбърза, момче!!! Светло да ти е! ", написа и писателката и щерка на Димитър Димов - Теодора Димова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР