Днес правим една положителна стъпка напред България да бъде сред

...
Днес правим една положителна стъпка напред България да бъде сред
Коментари Харесай

Суперкомпютърът, който ще заработи в България - най-мощният в Източна Европа

Днес вършим една позитивна стъпка напред България да бъде измежду водещите страни в Европа и света. Това сподели на конференция в Министерски съвет европейският комисар по цифровата стопанска система и цифрово общество Мария Габриел след среща с премиера Бойко Борисов и с ръководителя на Генерална дирекция "Свързаност " към Европейската комисия Роберто Виола във връзка европейския суперкомпютър на международно ниво, който ще проработи в България, съобщи Novini.bg

Очаква се суперкомпютърът да бъде притегателна мощ за вложения, посредством него да се построява екосистема, която да води до по-добри приходи. Това значи работа дружно с институциите. Това е прелестен образец по какъв начин работейки дружно, България да бъде измежду конкурентните страни в Европа.

Този компютър, който ще бъде построен, е толкоз мощен колкото този, който е построен в центъра на НАСА, съобщи Роберто Виола. Това ще бъде най-мощният суперкомпютър в Източна Европа, измежду първите 10 в Европа и първите 50 в света. С него хората ще имат доста по-добро схващане за заболявания, кито не могат да бъдат излекувани през днешния ден, като рака. Също по този начин ще се помогне освен на промишлеността, само че на дребните и междинни предприятия, както и в региона на защитата, тъй като с него ще можем да открием съществуването на хакерска атака единствено за секунди, съобщи Виола.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР