Днес получих една много интересна история, която не е свързана

...
Днес получих една много интересна история, която не е свързана
Коментари Харесай

Слави Ангелов: Получих информация, че Живко Коцев е свързан със схемата на Паскал

" Днес получих една доста забавна история, която не е обвързвана с каналите за приключване на информация, т.е., не е следена. Разбрах и има доста доказателства, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е обвързван със схемата на контрабандиста Паскал. Става въпрос за доказателства, събрани със специфични разследващи средства, става въпрос за смс-и. Вярвам на тази информация, тъй като имам вяра на източника ми ".

Това разкри журналистът от " 24 часа " Слави Ангелов в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

Припомняме ви, че Никола Николов - Паскал е посоченият за контрабандист номер едно. Твърди се, че държи най-големия канал за трафик на тютюневи произведения. Има данни, че количествата цигари, минали през този канал в последните 3 години, се нараснали няколко пъти. Днес прокуратурата изиска непрекъснат арест за шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова и татко и наследник Марин и Стефан Димитрови. Тримата бяха арестувани при акция против контрабандния канал на Паскал.

Ангелов сподели, че желае да е ясно, че това, че сега Коцев излиза неприятният воин, не значи, че вътрешният министър Калин Стоянов е положителният.

" Според мен в този момент желанието му да остане в Министерство на вътрешните работи е да се реализира някакъв паритет в министерството, с цел да може да има надзор върху изборите, тъй като машинациите, които се вършат с хартиените бюлетини, Министерство на вътрешните работи е службата, която може да прикрива схемите на своите и така нататък При тези избори, които не чакаме да завършат с някакъв надвит резултат за някоя партия е доста значимо ", изясни журналистът.

Той описа, че Николай Николов-Паскал е бил сътрудник на Държавна сигурност и е работил по време на всички политици. По думите му няма политическа партия, през която неговата контрабанда да не се е случвала.

" Много ми е смешно, че въпросният Паскал е разгласен за общонационално търсене. Та още през 2015 година писах тъкмо къде живее - на 28 км от Кавала. Нашето Министерство на вътрешните работи и прокуратура го афишира за търсене. Поне да си бяха измили очите с една европейска заповед за арест, с цел да го търсим в Гърция този човек ", сподели още Ангелов.

Имало е една-единствена акция против Никола Николов-Паскал през 1998 година, описа още Ангелов, който е следял активността на посочения за контрабандист на цигари и разгласен за общодържавно търсене мъж.

" Всички тези схеми с цигари са доста съществени. Става въпрос за големи пари. В първия случай, за който аз писах, става дума за загуби за страната от порядъка на 130 млн. лева на месец - това са единствено загуби от неплатени мита и акцизи. В множеството от схемите цигарите влизат в България, това значи, че контрабандата нанася двоен удар - тези цигари влизат на доста по-ниска цена, и хората купуват тях, а не тези, за които са платени мита и акцизи, " добави журналистът.

Ангелов дефинира като нелепости изказванията на юриста на задържаната директорка на " Митниците " - че са подготвяни контрабандни канали за пазаруване на избори.

" Твърдението, че с парите от хванатия кокаин в Бургас трябвало да се заплащат изборите, ми звучи тъкмо толкоз неуместно, колкото, че Калин Стоянов е извънредно съумял министър, тъй като е понижи убитите от произшествия с 30 броя за година, " добави той.

Ангелов не счита, че хванатите опиати в Бургас са свързани с разледването в " Митниците ", нито пък с подадената и след това оттеглена оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР