Днес, под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон,

...
Днес, под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон,
Коментари Харесай

Прогноза за времето – 25 ноември

Днес, под въздействие на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон, ще бъде най-вече облачно и след обяд на доста места ще има превалявания от дъжд. Значителни ще са количествата в южните и планинските региони от страната. През нощта против вторник преваляванията ще продължат. Вятърът ще бъде най-вече от изток, сдържан, в източните региони - краткотрайно мощен. Максималните температури ще са сред 9° и 14°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
По Черноморието ще доминира облачно време. След обяд по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, които ще продължат и през нощта против вторник. Ще духа сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 13° и 16°. Температура на морската вода е 16° - 17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от сняг. Под към 1700 метра н.в. преваляванията ще са от дъжд. Ще духа сдържан и мощен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра – към 2°.
И във вторник ще доминира облачно време. На доста места в страната ще има превалявания от дъжд, обилни по количество през нощта против вторник в южните, а денем - тук-там в източните региони. Покрай Дунав ще преръмява, а от югозапад ще стартира развой на прекъсване на преваляванията и скъсване на облачността. В регионите с надморска височина над 1300-1400 метра ще вали сняг. В източната половина от страната вятърът ще бъде от североизток, по Черноморието по здрач от север, най-вече сдържан. Преобладаващите температури ще са: минимални - сред 4° и 9°, оптимални - сред 8° и 13°.
В средата на седмицата вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Облачността ще се раздра и ще намалее. Дневните температури ще се покачат, утринните ще се намалят, в обособени региони до 0° - минус 1°. В сряда ще е без превалявания, в четвъртък по-късно денем в Северозападна България ще превали дъжд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР