Днес под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи

...
Днес под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи
Коментари Харесай

Мария Габриел: Социалните предприемачи допринасят за по-справедливи икономики и общества

Днес под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова се организира заключителна гала по връчване на премиите на плана за обществено предприемачество „ Replication Challenge: Training for Changemakers ”.

Мероприятието бе проведено от Посолството на Франция в България, Френския институт, Сдружение „ Стартъп Фабрика ” и „ Ефект Снежна топка “.

По време на церемонията бяха отличени участниците в плана „ Replication Challenge ” - тридневен натоварен курс за образование по обществено предприемачество, ориентиран най-много към младежи, който се организира за първи път в България в интервала 6-8 октомври. 



Церемонията бе тържествено открита от посланика на Франция в България Жоел Мейер. В своето послание към младите бъдещи обществени бизнесмени, вицепремиерът Габриел съобщи: „ Високите достижения и постоянството постоянно са забележими. Най-малката концепция може да докара до позитивна смяна с план с огромен триумф. Вярвам, че най-голямата мощ на общественото предприемачество е, че то дава отговори на някои от най-належащите публични проблеми. Социалните бизнесмени способстват за по-справедливи стопански системи и общества “. 

Обучението разреши на участниците да се срещнат с повече от 40 разнообразни действия по обществено предприемачество, прилагани в други страни за решение на обществени, просветителни или екологични проблеми, които могат бързо да бъдат възпроизведени на локално равнище в България. 



“Важно е младежите да развият своя капацитет с умения от бизнеса  създават  благоприятни условия на локално и национално равнище. Насърчавам ви постоянно да поддържате своята пристрастеност и мотивация, с цел да донесете позитивна обществена смяна и да дадете решения на днешните провокации. Бъдете смели, мислете ексцентрично и не забравяйте, че всички хрумвания носят капацитета да се трансфорат в сполучливи планове “, бе посланието на  вицепремиера Габриел към младежите. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР