Днес почитаме Свети Иван Рилски- Чудотворец , небесен покровител на

...
Днес почитаме Свети Иван Рилски- Чудотворец , небесен покровител на
Коментари Харесай

Стотици християни се помолиха за здраве в деня на Свети Иван Рилски

Днес почитаме Свети Иван Рилски- Чудотворец, небесен настойник на българския народ. Преподобни Иван Рилски се подвизавал на доста места, до момента в който най-сетне се открил в Рила, където останал до края на живота си. Там той основал манастир - Рилският манастир - божията обител, която и до през днешния ден е измежду най-обичаните и посещавани у нас. В манастира и през днешния ден дойдоха вярващи от цялата страна и чужбина. Някои даже са пренощували в светата обител.


Хората одобряват Рилския манастир за свято място, а силата на Свети Иван Рилски за чудотворна. Някои описаха, че са пристигнали в светата обител да се помолят пред мощите с религия,че ще бъдат излекувани болките на околните им, други с цел да му благодарят за сторено към този момент положително.

Валентина Георгиева - Бургас - чисто по медицински докторите споделиха, че нямаме опция да имаме детенце. По молитвите на Св.Иван Рилски, тя е измолена тук от манастира. След една година дойдохме да благодарим на светията.

Заради стотиците чудеса, които Св. Иван Рилски е сътворил славата му се разнася освен в България, само че и в Европа. Празникът е прочут и като Отчовден или Денят на отеца, както приживе е бил именуван Свети Иван Рилски. В Рилския манастир бе отслужена тържествена света литургия, а в богослужението участваха духовници от Гърция и Сърбия.
 Почитаме българския светец Иван Рилски Чудотворец Почитаме българския светец Иван Рилски Чудотворец
Почитаме българския светец Иван Рилски Чудотворец - небесен покровител на целия български народ и създател на най-величествения манастир в България -...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР