Днес по-значителна ще се задържи облачността над Южна България и

...
Днес по-значителна ще се задържи облачността над Южна България и
Коментари Харесай

Петъчен ден, наситен с облаци, къде ще вали?

Днес по-значителна ще се задържи облачността над Южна България и на обособени места, основно в западните и централните елементи ще превали слаб дъжд , след обяд е допустимо и да прегърми . По-късно денем от север-северозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа слаб, денем в източната половина на страната - сдържан вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 22°, в София - към 18°.  

По Черноморието над северните региони ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността. Над южните региони облачността ще се задържи забележителна, само че ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа сдържан вятър от североизток, след обяд от север.  Максималните температури ще са 14°-18°. Температурата на морската вода е 12°-15°. Вълнението на морето ще бъде три бала, след обяд ще отслабва.

В планините облачността ще се задържи забележителна. Преди обяд ще е съвсем без превалявания, след обяд на обособени места още веднъж ще превали временен дъжд, в обособени региони с гръмотевици, над към 2000 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 4°.  

В събота и неделя ще бъде относително хладно за интервала. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до сдържан, в Източна България най-вече сдържан. Облачността ще е променлива , по-често забележителна, на обособени места ще има и валежи , най-вече слаби и краткотрайни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР