Днес по искане на Русия и Сърбия ще се проведе

...
Днес по искане на Русия и Сърбия ще се проведе
Коментари Харесай

Кризата около Косово - на фокус в Съвета за сигурност на ООН

Днес по искане на Русия и Сърбия ще се организира съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на което тематика ще бъде основаването на косовска войска. Към форума ще се извърнат сръбският президент Александър вучич и косовският му сътрудник Хашим Тачи.
В събота Вучич съобщи, че ще участва на съвещанието на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации, „ с цел да каже истината за това какъв брой труд и сила вложи Сърбия, с цел да бъде реализиран компромис, и какъв брой другата страна не е желала това “.
„ Ще се опитам да кажа, че приехме Брюкселския контракт като тежък контракт и изнесохме всичко на наш тил, тъй като знаехме, че на Сърбия и е нужен мир “, акцентира Вучич, добавяйки, че на Сърбия не ѝ трябват нови конфликти и войни.
Той също по този начин акцентира, че Сърбия е изпълнила всички " сложни условия " на Договора от Брюксел, а Прищина, съгласно него, нито едно.
Тачи от своя страна, нощес разгласи, че на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", ще каже истината ", че трансформацията на Косовските сили за сигурност в войска не е причина за боязън, а за празненство, тъй като " удостоверява уговорката на Косово на мултикултурните институции “.
Според него в този момент Прищина би трябвало да се концентрира върху обезпечаването на участието на Косово в Организация на обединените нации.
„ Сега фокусът е върху разговора за място на Косово в Организация на обединените нации “, написа Тачи в Twitter.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР