Днес Пакистан ще получи първата партида руски петрол, като това

...
Днес Пакистан ще получи първата партида руски петрол, като това
Коментари Харесай

Пакистан получава първия си руски петрол на по-ниска цена

Днес Пакистан ще получи първата партида съветски нефт, като това ще помогне на страната, която се сблъсква с дефицит на сила.

Това бе оповестено от пакистанския министър председател, Шахбаз Шариф, и представено от " Франс прес ".

Корабът, който транспортира " съветски недопечен нефт на по-ниска цена ", дойде през вчерашния ден в пристанище Карачи, Южен Пакистан, и доставката би трябвало да бъде разтоварена през днешния ден, заяви той през вчерашния ден в " Туитър ".

Това е първата доставка на съветски нефт в Пакистан и открива нови връзки сред двете страни, уточни министър председателят.

От началото на военната интервенция против Украйна предходната година, Москва е изправена пред стопански наказания от западните страни и е понижила доста доставките на въглеводороди за Европа и Съединени американски щати, като се концентрира върху Азия, с цел да компенсира това понижение.

Пакистан, който се сблъсква с икономическа рецесия, засилена от хроничния дефицит на електрическа енергия, удостовери през май, че е подписал съглашение с Русия за покупка на нефт.

Мусадик Малик, пакистанският министър на петрола, уточни, че съветските петролни артикули ще се заплащат във валута на " другарски страни ". Резервите на Пакистан в долари са на рисково ниско ниво от месеци.

Обемът на тази първа доставка нефт е към 100 000 тона, съгласно пакистанските медии.

Пакистан, като петата най-населена страна в света, се намира на ръба на дефолт, с неуправляема инфлация, мощно обезценена национална валута - рупия и изтощени доларови запаси, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР