Днес отбелязваме Световния ден на здравето и професионален празник на

...
Днес отбелязваме Световния ден на здравето и професионален празник на
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник

Днес означаваме Световния ден на здравето и професионален празник на здравния служащ . От Военномедицинска академия /ВМА/ означават, че всяка година се подчертава върху предпочитана за Световната здравна организация област . „ Моето здраве, мое право “ е мотото за 2024 година – тематика, защитаваща правото на всеки да има достъп на всички места до качествени здравни грижи.

Безспорно, здравето е най-голямото благосъстояние ! В днешния ден поглеждаме към провокациите пред нас и размишляваме върху крачките, които би трябвало да бъдат направени за обезпечаване на ефикасни здравни практики.

„ Нашата философия е обвързвана точно с развиването на ВМА като високотехнологична болница, със знаещи и можещи фрагменти, които да бъдат иноваторите в България и да внедряват най-съвременните способи за диагностика и лекуване. Винаги съм казвал, че всеки военнослужещ заслужава и би трябвало да получи еднообразно добра здравна помощ, без значение от това в коя част на страната се намира. Същевременно, не трябва да забравяме, че военните лечебни заведения са и главен дирек в гражданското опазване на здравето “, разяснява генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски , д.м.н., добавяйки:

„ ВМА е отворена и налична за всеки нуждаещ се – от време на време медиците ни провеждат безвъзмездни прегледи за предварителна защита на разнообразни обществено значими болести, от които се възползват стотици. Хиляди пък са нашите „ посланици на живота “, които ни поддържат в акциите за безплатно кръводаряване и са в помощ на нашите пациенти. Ние ще продължим да влагаме в здравето и в доверието на хората – освен посредством рационализация на материалната база, само че и посредством развиване и подготовка на нашите експерти, и осигурявайки им почтени условия на труд. “

„ Колеги, вие сте горделивост за ВМА, образец за здравното съсловие – със сърцатата си работа и борбеност, с непрекъснатата си подготвеност „ да влезете в багра “! Вие сте героите освен през днешния ден – в Световния ден на здравето, а всеки ден! “ , показва генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски и благодари за отдадеността в грижата към пациенти.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР