Днес от 17:00 часа Белгия и Англия ще се изправят

...
Днес от 17:00 часа Белгия и Англия ще се изправят
Коментари Харесай

Разочарованите Белгия и Англия излизат в спор за третото място на Мондиала

Днес от 17:00 часа Белгия и Англия ще се изправят лице в лице за повторно на Мондиал 2018. Двата отбора се срещнаха в последния кръг от груповата фаза, а в този момент ще спорят за третото място. Разочарованието измежду играчите на Роберто Мартинес и Гарет Саутгейт сигурно е голямо, само че това не значи, че мачът не е от голяма важност. Белгийците имат късмет да запишат рекордно класиране в историята си, надминавайки 4-тото място от 1986 година. Англия пък ще се стреми да затвърди мястото си на лидер и да записва най-хубавото си показване от 1966 година, когато победи с единствената си купа.

Съвсем не е за занемаряване фактът, че единствено спечелилият от дуела в Санкт Петербург ще получи бронзови медали, а и финансовите награди за 3-о и 4-о място са разнообразни. Все още има и конспирация в борбата за голмайсторския приз, като Хари Кейн води с 6 гола, само че Ромелу Лукаку е с 4 и ще се опита най-малко да настигне капитана на "трите лъва ", написа sportal.bg.

Очакванията са, че въпреки всичко Белгия ще е по-мотивираният тим и Роберто Мартинес няма да направи съвсем никакви разбърквания в състава. Сред титулярите ще се завърне Тома Мюние, който пропусна конфликта с Франция поради насъбрани картони. Футболистът на Пари Сен Жермен и Насер Шадли ще работят по двата фланга, а в средата на терена ще си партнират Аксел Витсел и Маруан Фелайни. Кевин де Бройне ще бъде изнесен по-напред и ще е част от офанзивното трио, дружно с Лукаку и Еден Азар. На вратата още веднъж ще застане Тибо Куртоа, а тримата бранители ще са Венсан Компани, Тоби Алдервейрелд и Ян Вертонген.

При англичаните са вероятни някои разбърквания, само че Саутгейт никога не възнамерява да заложи на състав от запаси. По десния фланг най-вероятно ще играе Трент Александър-Арнолд вместо създателя на гола в полуфинала против Хърватия Киърън Трипиър, който е контузен. Ерик Дайър е любимец да стартира вместо Деле Али в халфовата линия, а късмет от първата минута евентуално ще получат още Дани Роуз и Фабиан Делф. Джейми Варди ще оказва помощ в офанзива на Кейн.

Британците са по-младият тим, само че имаха ден по-малко за отмора. Те ще се опитат да вземат реванш за загубата в групата, а Белгия ще търси едвам третия си триумф против този противник в мач номер 23 посред им.

Съдия на дуела ще е иранецът Алиреза Фагани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР