Днес от 16:00 часа отборите на Литва и България ще

...
Днес от 16:00 часа отборите на Литва и България ще
Коментари Харесай

България с шанс да изплува от дъното след дербито на неудачниците днес

Днес от 16:00 часа тимовете на Литва и България ще се изправят едни против различен в мач от квалификационна Група G. Съперниците на процедура са без шансове за класиране на Европейското състезание още след първите два кръга, а жребият на „ лъвовете “ бе най-хубав от години насам.


През месец март националният тим на България изглеждаше тъпо при провалите от Черна гора и Унгария. Факт е, че и в двата мача създадохме някои положителни положения за гол и може би заслужавахме да осъществяваме най-малко един, само че пък изцяло справедливо загубихме. Тези неприятни резултати идват след една добра поредност от шест следващи мача без проваляне.

Литва пък изигра единствено един дуел, който бе изгубен с 0:2 от Сърбия. Това е нещо всекидневно за литовците, които за последно завоюваха преди повече от година и то в другарски мач против Сан Марино. През 2022 година отборът изпадна от Лига С на Лига на нациите, като събра единствено точка от шестте мача. Отборът даже няма маркиран гол във към този момент пет следващи срещи.

Интересно е, че последната победа за Литва в публична среща е точно против България. Това се случи с 3:1 на 9 октомври 2021 година в квалификации за Световно състезание. Преди това пък „ лъвовете “ завоюваха минимално с 1:0 в София. Тази победа бе и единствената за Литва в последните два квалификационни цикъла.

България е в ролята на любимец през днешния ден, само че от 2018 година насам е спечелил единствено едно публично посещение. Литва се намира в слаба форма, само че сигурно не изключвам опцията даже да завоюва през днешния ден. Двата отбора не се славят с положително нахлуване и надали ще отбележат гол с първата си добра опция. Очаквам внимателно начало и от двата отбора. Като новобранец литовците могат да си разрешат такова, а гостите от България би трябвало да са деликатни, защото постепенно стъпват в своите срещи през последните години. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР