Днес от 14.00 часа, премиерът Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел

...
Днес от 14.00 часа, премиерът Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел
Коментари Харесай

Денков и Габриел отчитат работата на правителството

Днес от 14.00 часа, министър председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел и министрите ще отчетат работата на държавното управление за първите 9 месеца.

На 5 март министър председателят подаде оставка. Той я подава в Народното събрание ден преди декларираната дата.

На 6 март от “Продължаваме промяната-Демократична България ” взеха решение да включат в дневния ред на Народното събрание оставката на Денков, по-малко денонощие откакто беше подадена. Така те редуцираха времето за договаряния сред сътрудниците си от ГЕРБ-СДС, с които не са в публична коалиция, за бъдещо написано съдружно ръководство до края на мандата на този парламент.

Оставката на министър-председателя бе призната единомислещо от депутатите с 216 гласа. Така бяха прекъснати пълномощията на кабинета му, само че министрите не престават да извършват функционалностите си до избиране на нов състав на държавното управление.

Преди гласуването Денков пристигна в Народното събрание и от трибуната направи изказване, в което акцентира, че всички точки от декларацията с ГЕРБ-СДС са били изпълнени, само че по-подробен доклад ще показа през идващите няколко дни.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР