Днес от 12:00 часа българско време в Лозана ще се

...
Днес от 12:00 часа българско време в Лозана ще се
Коментари Харесай

Днес ще научим съперниците на националите в новия турнир на UEFA

Днес от 12:00 часа българско време в Лозана ще се състои жребият за групите на Nations League - новият шампионат под егидата на УЕФА, който беше основан за да се отстранен лишените от конспирация другарски мачове сред националните тимове. Идеята е обособените отбори да играят против равностойни противници, а най-хубавите ще заслужат правото да се класират за финалите на Евро 2020.

55-те тима са разпределени в 4 дивизии съгласно мястото си в ранглистата на УЕФА. Тези от 1-о до 12-о място са в Дивизия " А ", от 13-о до 24-о място са в Дивизия " В ", от 25-о до 39-о в Дивизия " С " и от 40-о до 55-о - в Дивизия " D ". В рамките на всяка дивизия отборите са разграничени на три ( " А " и " В " ) или четири ( " С " и " D " ) групи. България е в трета урна на жребия за Дивизия " C ", дружно с Израел, Финландия и Черна гора. Това са тимовете, с които нашите национали не могат да се паднат в една група.

Украйна и Русия в Дивизия " В " и Армения и Азербайджан в Дивизия " D " ще бъдат разминати в жребия, тъй че да не са в една и съща група.

Победителите в 4-те групи на Дивизия " А " ще се срещнат във заключителен шампионат през юни идната година. Победителите в останалите три дивизии ще се изкачат в по-горната такава. Най-слабите тимове в дивизии " А ", " В " и " С " ще изпаднат в по-долната.

Общо 16 тима (4-те спечелили във всяка от 4-те дивизии) ще си разпределят 4 квоти за Евро 2020. Ако някои от отборите са се класирали за финалите на шампионата посредством квалификациите, мястото им в плейофите ще бъде заето от идващия тим в съответната група.

Във всяка дивизия ще има полуфинални мачове при разменено домакинство и край. Победителите ще се класират за Евро 2020.

Първото издание на Nations League ще се организира през септември, октомври и ноември 2018 година. Точните дати на срещите ще бъдат оповестени незабавно след жребия.

ГЛЕДАЙТЕ ЖРЕБИЯ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР