Днес определяме облика на местната власт. Затова не трябва да

...
Днес определяме облика на местната власт. Затова не трябва да
Коментари Харесай

Радев: Трябват промени в изборното законодателство, но не от всеки парламент

" Днес дефинираме образа на локалната власт. Затова не би трябвало да отменяме фокуса от това ", уточни той. Държавният глава не пожела да разяснява настояването на премиера Николай Денков за освобождение на шефа на ДАНС Пламен Тончев .

Президентът изрази своята угриженост за ниската изборна интензивност.

" Надявам се, че след тези избори ще се направи изчерпателен разбор. Всички виновни институции би трябвало да създадат явен доклад и разбор, с цел да се види къде се скъсаха нещата ", уточни Радев по отношение на доверието в изборния развой. По думите на президента би трябвало да има промени в изборното законодателство, само че да бъдат ясно фокусирани върху изсветляването на изборния развой, а не да се вършат от всеки парламент. 

Държавният глава гласоподава с машина. Според Радев машините са потвърдили своята успеваемост с недействителните бюлетини, както и " безобразното попълване на протоколите ". На въпрос дали има доверие в машинния избор, той прикани институциите да създадат всичко допустимо, с цел да се възвърне доверието в изборите и в машините съответно. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР