Днес около 600 души у нас са имали нужда от

...
Днес около 600 души у нас са имали нужда от
Коментари Харесай

На Цветница БЧК организира кръводарителски акции

Днес към 600 души у нас са имали потребност от кръв. Всеки ден почти толкоз хора се нуждаят от незабавно кръводаряване. Именно по тази причина Българският червен кръст провежда кръводарителски акции.

София
 © фотография: АРХИВ
Днес всички пунктове за кръводаряване бяха покрай черква. За да се помолиш за здраве, а по-късно да дариш живот. И тъкмо през днешния ден едно от празнуващите цветя избави нечий живот. Казва се Лилия има сбирка от такива сърца, които ѝ припомнят, че всяка година е спасявала по няколко живота.

Лилия: Малкото, което мога да дам в действителност е доста за някой различен.
Малко време.

доктор Надежда Тодоровска, заместник-генерален шеф на БЧК: Около 30 минути е времето, належащо, с цел да се реализира цялата операция.
С доста изгоди. И една от тях е за самия кръводарител. Всеки, който може да подари кръв, задейства клетките на костния си мозък. Което в превод, значи:

доктор Надежда Тодоровска, заместник-генерален шеф на БЧК: Означава, че се подмладява организма.
И в случай че през днешния ден 600 индивида са имали потребност от помощ, то най-малко половината от тях са били избавени. Защото навръх Цветница са получили подарък от чужд - по-ценен от всички цветя на света.
 Във Варна на Цветница е време за кръводаряване Във Варна на Цветница е време за кръводаряване
По традиция на Цветница Центърът по трансфузионна хематология във Варна провежда кръводарителска акция, с цел да обезпечи кръв и кръвни артикули за п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР