Днес официално ще станат ясни имената на кандидатите за нов

...
Днес официално ще станат ясни имената на кандидатите за нов
Коментари Харесай

Днес обявяват кандидатурите за изстиналия стол на Тереза Мей

Днес публично ще станат ясни имената на претендентите за нов водач на английската Консервативна партия, откакто в петък Тереза Мей се отдръпна от поста. Мей ще продължава да извършва отговорностите си като министър председател до избора на неин правоприемник.

От 12.00 до 19.00 часа българско време кандидатите за лидерския пост на торите би трябвало да внесат техните кандидатури. До момента устни поръчки са подали 11 депутати, само че броя може да се усили или да намалее до края на деня.

Основните претенденти към този момент изложиха своите платформи. Водещият, съгласно анкетите, Борис Джонсън съобщи в изявление за „ Сънди таймс “, че ще откаже заплащането на 39 милиарда паунда от сметката по развода, до момента в който Брюксел не се съгласи на по-добри условия за излизането на Англия от Европейски Съюз.

Рори Стюърт от умереното крило на торите упрекна Джонсън в „ самохвално пъчене “, с което рискува да „ токсини английските връзки с Европа “, във връзка на това му изказване.

Кампанията на Майкъл Гоув беше помрачена от признанието му, че е вземал кокаин в предишното.

Доминик Рааб и Естър Маквей се заканиха да закрият Народното събрание, с цел да не пречи на излизането на страната на 31 октомври без договорка.

При всяко гласоподаване, като първото е планувано за 13 юни, ще отпада по един претендент, до момента в който не останат единствено двама.

Очаква се името на новия водач да стане известно през седмицата, започваща на 22 юли.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР