Днес официално бе открит Първият национален конкурс с международно участие

...
Днес официално бе открит Първият национален конкурс с международно участие
Коментари Харесай

Откриха Първият национален конкурс с международно участие „Стоян Попов“

Днес публично бе открит Първият народен конкурс с интернационално присъединяване „ Стоян Попов “ във фоайето на Държавна опера – Бургас.

Точно в 15 часа, след регистрацията на близо 50 млади оперни артисти, декларирали присъединяване в състезанието, шефът на Бургаската опера доцент д‐р Александър Текелиев приветства всички присъстващи, акцентира, че е щастлив от обстоятелството, че ползата към оперното изкуство е жив и пожела триумф на всички претенденти. На церемонията по тегленето на жребия участваха: ръководителят на авторитетното жури – маестро Калуди Калудов, проф. Нико Исаков – член на журито, и Диана Саватева, зам.‐кмет на Община Бургас. Доц. Текелиев акцентира благодарността към общинската администрация – и като отношение към културния институт, и заради обстоятелството, че половината сума за наградния фонд е обезпечена от Общината.

Председателят на журито Калуди Калудов изтегли писмен знак „ С “.

На 18 октомври, от 10 часа в залата на Операта е първият тур.

На 19 октомври от 12 часа е вторият тур на състезанието.

Входът за публиката за двата тура е свободен, като тя ще бъде допускана на балкона в зрителната зала.

Галаконцертът на лауреатите е на 21 октомври от 19 ч., диригент на оркестъра на Бургаската опера е проф. доктор Григор Паликарoв, който е и член на авторитетното жури. Водеща ще бъде известната актриса и телевизионна водеща Гергана Стоянова.

Журито е в състав: Калуди Калудов, проф. д‐р Григор Паликаров, проф. Нико Исаков, Стефка Минева, Огнян Драганов, доцент д‐р Александър Текелиев!

Проектът е осъществен със съдействието на Община Бургас и с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “ по „ ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ДЪРЖАВНИ, РЕГИОНАЛНИ И ОБЩИНСКИ КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ “.

Билети за галаконцерта на лауреатите /21 октомври, 19 часа, зала на Държавна опера – Бургас/ – на касата на Операта, каса „ Часовника “, както и в мрежите на Grabo и Eventim.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР