Днес очакваме превишаване на нивата на фини прахови частици два

...
Днес очакваме превишаване на нивата на фини прахови частици два
Коментари Харесай

Фандъкова призова столичани да оставят колите си заради мръсния въздух


Днес чакаме превишаване на равнищата на фини прахови частици два пъти над нормата, написа в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя прикани столичани да оставят персоналните си коли и съобщи, че персонално тя ще отиде с градския превоз на работа. Всички буферни паркинги на метрото през днешния ден ще работят изцяло гратис за всеки, който остави колата си и употребява градския превоз, до привършване на потенциала им, написа още тя.

Фандъкова написа, че от през днешния ден КАТ-Пътна полиция ще стопира за инспекция коли, които очевидно замърсяват въздуха.



Пиковите стойности през студените зимни дни се дължат главно на отоплението на нискокачествени въглища, сурови дърва и отпадъчни материал. В последните седмици екипи на Столичен инспекторат и полицейските ръководства направиха 140 инспекции в кварталите, с най-вече сигнали, това са „ Красна поляна “, „ Овча купел “, „ Подуяне “, „ Кремиковци “.

Продължавам да упорствам Народното събрание да криминализира нерегламентираното изгаряне на боклуци, тъй като административните наказания, които ние постановяваме нямат нужния резултат. Днес инспекциите на екипите на общината, полицията и Регионална инспекция за опазване на околната среда ще продължат, добави столичният кмет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР