Днес общинските съветници приеха предложението на кмета Пенчо Милков общината

...
Днес общинските съветници приеха предложението на кмета Пенчо Милков общината
Коментари Харесай

Община Русе ще кандидатства за обновяване на гребната база в Лесопарк „Липник“

Днес общинските съветници одобриха предлагането на кмета Пенчо Милков общината да кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта за възобновяване на гребната база в Лесопарк „ Липник “.

В плана е заложено укрепването на 2 хангара (където се съхраняват подготвителните и спортни лодки по кану-каяк), както и обновяването на санитарните възли.

Това ще бъде първият стадий от реновирането на региона, като по-късно ще се изградят заслон, ограда, в допълнение осветяване и видеонаблюдение.

Строително-ремонтните действия се постановат, защото базата е с висок интензитет на посещаемост и доста амортизирана. В нея упражняват трите русенски спортни клуба: състезателен клуб Кану-Каяк „ Локомотив “, състезателен клуб по корабомоделен спорт „ змс Иван Маринов “ и състезателен клуб „ Триатлон – Далян.

Наред с това на Община Русе ѝ следва да бъде хазаин на Световното състезание по драконови лодки през 2025 година и да организира Световна купа по кану-каяк-маратон през 2024 година, като събитията ще се състоят точно на езерото в Лесопарк „ Липник “. Попълвайки формуляра за кандидатстване към Международната федерация по кану-каяк, общинското управление поема ангажимент за обновяването на спортните уреди, подготовка на водното трасе и облагородяването на инфраструктурата, тъй че да дават отговор на техническите характерности на Федерацията за домакинство от международен сан.

Помощта от Министерството следва да се отпусне според Наредба № 4 от 2019 година за финансиране построяването и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска благосъстоятелност, и няма да изисква съфинансиране от страна на Общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР