Днес общинските съветници на Русе гласуваха с мнозинство услугата Патронажна

...
Днес общинските съветници на Русе гласуваха с мнозинство услугата Патронажна
Коментари Харесай

Патронажната грижа на Община Русе се удължава с 6 месеца

Днес общинските съветници на Русе гласоподаваха с болшинство услугата „ Патронажна грижа “, която се дава от Община Русе, да бъде удължена с 6 месеца, защото срокът на контракта ѝ по план изтича на 12 май.

Предвижда се 261 консуматори да могат да продължат да употребяват услугата в този интервал.

Бюджетът на контракта ще бъде повишен с 927 175,26 лева, а услугите ще бъдат проведени и предоставяни още веднъж от отдел „ Социални действия “ на Община Русе. Потребителите ще получат съответна на потребностите им патронажна грижа в границите на до 2 часа на ден за интервал от 6 месеца посредством подготвен екип от медицински експерти, психолози, обществени служащи и болногледачи. След привършване на осъществяването на дейностите по плана ще бъдат основани нужните предпоставки за даване на нов тип почасови, мобилни, интегрирани, здравно-социални услуги в Община Русе.

Предложението е импортирано отвън планувания период, защото идващото постоянно съвещание на Общинския съвет е планувано за месец май, а услугата изтича на 12 май.

Общината e бенефициент по план „ Патронажна грижа + в Община Русе “, по подписан административен контракт № BG05M9OP001-6.002-0137-C01 по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05M9OP001-6.002 „ Патронажна грижа + “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР