Днес Общински съвет Благоевград проведе последното си редовно заседание за

...
Днес Общински съвет Благоевград проведе последното си редовно заседание за
Коментари Харесай

ОбС-Благоевград препотвърди решението си и даде зелена светлина за изграждането на високо технологична зелена зона в парк „Македония“

Днес Общински съвет Благоевград организира последното си постоянно съвещание за мандат 2019 - 2023г.

Постановени бяха 52 решения.

Сред тях са:

Разгледана бе Заповед № ОА-АК-193 от 08.09.2023 година на Областния шеф на област с административен център Благоевград, с която връща Решение № 413 по Протокол № 11 от извършено съвещание на Общински съвет Благоевград на 25.08.2023 година, като незаконосъобразно.

С 29 гласа „ ЗА “, 4- „ Против “ и 2- „ Въздържал се “, съветниците одобриха наново решението си.

Общинският консултант Иван Ризов бе определен да попълни състава на Временната комисия за асортимент на претенденти за правосъдни заседатели за Районен съд Благоевград, определена с Решение № 156 по Протокол № 6 от 28.04.2023 година на Общински съвет Благоевград.

На днешното постоянно съвещание локалния парламент одобри годишния доклад за осъществяване на бюджета, капиталовата стратегия на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, положението на общинския дълг и друга отчетна информация за 2022 година.

Съветниците одобриха и бюджетна прогноза за интервала 2024 – 2026 година на постъпленията от локални доходи и разноските за локални действия.

Общински съвет Благоевград даде позитивен избор и на предлагането на Дейвид Арабаджиев – секретар на Община Благоевград, по отношение на финансиране на процедури „ Инвитро “ със средства от бюджета на Община Благоевград.

На днешното си последно постоянно съвещание съветниците гласоподаваха единомислещо за отсъждане на звание „ Почетен жител “ на Благоевград на Стоян Петров Тончев, треньор по Самбо, Джудо и Борба.

След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, закри съвещанието, като осведоми, че на 5 октомври ще бъде извършено тържествено съвещание на локалния парламент в зала „ 22-ри септември “ във връзка празника на Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР