Днес облачността ще продължи да се увеличава и след югозападните

...
Днес облачността ще продължи да се увеличава и след югозападните
Коментари Харесай

Вятърът отслабва, но ще завали дъжд

Днес облачността ще продължи да се усилва и след югозападните региони, превалявания ще обзет и централните елементи от страната.

Ще остане топло за сезона с минимални температури от 7° до 12° и оптимални – в Централна и Източна България, където вятърът ще остане от югозапад - сред 17° и 19°, в Западна България, където ще има превалявания, съпроводени, тук-там от гръмотевици, а вятърът ще се ориентира от северозапад - от 13° до 16° градуса.

В планините и през днешния ден ще бъде прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен, към момента югозападен вятър. Ще има и превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще бъде прекомерно високо - на 1600 метра. Максималните температури в планинските ни курорти ще бъдат от 4° градуса на Алеко до 7° в Боровец и Пампорово.

През нощта превалявания от дъжд ще обзет цялата страна, като с изключение на в планините, сняг ще превали и по високите котловинни полета на Западна България. В четвъртък преваляванията ще стопират, само че температурите ще продължат да се намаляват. В петък облачността краткотрайно ще намалее, само че през почивните дни още веднъж ще има валежи, по-съществени и на повече места в неделя. Валежите и захлаждането ще продължат и в понеделник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР