Днес облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна.

...
Днес облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна.
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за силен вятър във Видин, Враца и Монтана

Днес облачността ще е променлива, след обяд - по-често забележителна. Преди обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан, в Дунавската низина, западната част на Горнотракийската равнина и източните региони - и мощен.
Жълт код е разгласен в 15 области на страната поради мощния вятър. Предупреждението е за: Видин, Монтана, Враца , Плевен, София област, Пазарджик, Пловдив, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна.
Максималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, в София - към 5. Атмосферното налягане ще продължи постепенно да се намалява и ще е близо до междинното за месеца.
Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа сдържан, краткотрайно - мощен, вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 6-9 градуса. Температура на морската вода - 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините облачността ще е променлива, над Стара планина - по-често забележителна, и там на обособени места ще прехвърча сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1 градус, на 2000 метра - към минус 4 градуса.
През почивните дни облачността ще е променлива, в събота - по-често забележителна, без основни превалявания. В събота северозападният вятър краткотрайно ще отслабне, а дневните температури ще се намалят.
В неделя и минималните ще са по-ниски, най-вече сред минус 7 и минус 2 градуса, само че денем вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили и оптималните още веднъж ще доближават тук-там до към 10 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР