Днес облачността ще бъде променлива. Почти без валежи. Ще духа

...
Днес облачността ще бъде променлива. Почти без валежи. Ще духа
Коментари Харесай

Превалявания, сутрешен мраз, но и нормални мартенски температури през седмицата

Днес облачността ще бъде променлива. Почти без превалявания. Ще духа сдържан, в Дунавската низина - мощен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще доближат 12 до 17 градуса.

 

През нощта облачността ще остане променлива, постоянно забележителна. Дъжд ще превали към централния и западен дял на Стара планина.

 

Утре ще бъде облачно. В Южна България и крайните североизточни региони ще вали дъжд. Вятърът от северозапад ще отслабне и по-късно ще бъде слаб, от север. Минималните температури ще бъдат от 2 до 8  градуса, а дневните ще се намалят сензитивно и ще са от 7 до 13, в крайните южни региони до 14-15, а на североизток и по високите котловини до към 5-6 градуса. В планините над към 800 метра ще превалява сняг.

 

В сряда заран облачността над северозападната половина на страната ще намалее до незначителна и по високите котловини на запад минималните температури ще бъдат от към минус 2 до нула градуса. В останалата част на страната те ще бъдат от 1 до 5 градуса. В Дунавската низина ще духа слаб западен вятър. 

 

През деня по-значителна облачност ще има над източните и южни региони, само че и там вероятността за превалявания е дребна. В Дунавската низина ще духа до сдържан западен вятър, а температурите ще доближат 10 до 15 градуса в страната.

 

В четвъртък облачността ще бъде променлива, а слаб дъжд е вероятен в Странджа и Родопите. Минималните температури ще са от към нулата до 5 градуса, а дневните от 11 до 16.

 

В петък облачността ще остане забележителна, тук-там ще превали дъжд. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните - от 10 до 16 градуса.

 

Без основна смяна ще останат температурите през почивните дни. Облачността ще бъде по-често забележителна, в някои региони са вероятни валежи, които няма да бъдат обилни в множеството места.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР