Днес облачността над страната ще е променлива. До обяд на

...
Днес облачността над страната ще е променлива. До обяд на
Коментари Харесай

Прогноза за времето – 13 юли

Днес облачността над страната ще е променлива. До обяд на обособени места в Централна Северна и Североизточна България ще превали. Ще духа най-вече сдържан вятър от северозапад, в източните региони краткотрайно мощен, от север-североизток. Това заяви за Агенция " Фокус " Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Дневните температури още ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 23° и 28°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане съвсем без смяна. По Черноморието през нощта и на следващия ден преди обяд по северното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места там ще превали временен дъжд. След обяд ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините облачността ще е променлива, само че единствено на обособени места ще превали. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток, по високите и открити елементи от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 10°.
Във вторник и сряда вятърът на всички места ще отслабне, ще бъде с източна съставния елемент. Ще е най-вече слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, вероятността за превалявания е дребна. От запад температурите ще стартират да се покачват и тук-там в низините дневните още веднъж ще надвишават 30°; заран ще бъде ветровито. В четвъртък ще доминира слънчево време, още малко ще се затопли. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над планинските региони в Западна България и тук-там, основно в планините там, ще превали временен дъжд
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР