Днес няма съвременен конфликт, който да се води без използването

...
Днес няма съвременен конфликт, който да се води без използването
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Подкрепяме иновативни високотехнологични решения в областта на космическите изследвания

„ Днес няма актуален спор, който да се води без потреблението на сателитни връзки, навигация и наблюдаване от Космоса. Всичко това е извънредно значимо и за нашата защита ". Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев по време на откриването на обновената лаборатория за галактически проучвания " Проф. Стефан Александров " във Физическия факултет „ Св. Климент Охридски " през днешния ден, 31 октомври.

Пред присъстващите министър Тагарев акцентира значимостта на взаимен план с Министерството на стопанската система за наблюдаване на Земята от Космоса посредством спътници, които предават информация от евентуален интерес в области като екология, гранична сигурност, стопанска система, защита и други „ Работейки по програмата за вложения в защитата за идващите 10 години, обмисляме по какъв начин на основата на този план, да продължим да прибавяме потенциал, с цел да може да бъде употребен още по-пълно за потребностите на сигурността и защитата ", акцентира министър Тагарев. По думите му в региона на галактическите технологии българската страна към този момент се явява освен клиент на артикули, а и съперник на високотехнологични компании. „ Нашият кабинет има доста ясна позиция да поддържа новаторски, високотехнологични решения. За да се реализира, резервира и развие конкурентност на България, е извънредно значимо страната, академичната общественост и бизнесът да работят доста тясно дружно ", акцентира той.

От своя страна министърът на стопанската система Богдан Богданов също означи вероятностите пред взаимния план на министерствата на стопанската система и на защитата и смисъла му за гражданския бранш и за бранша на сигурността. На откриването на обновената лаборатория участваха още и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, както и представители на научната общественост и бизнеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР