Днес нашите експерти изслушаха Димитър Главчев по въпроси от областта

...
Днес нашите експерти изслушаха Димитър Главчев по въпроси от областта
Коментари Харесай

ПП-ДБ решава на партиен съвет дали да подкрепи Димитър Главчев

Днес нашите специалисти изслушаха Димитър Главчев по въпроси от региона на финансите и одита и бяха заложени основни въпроси по отношение на контрола на обществените средства, тъй като за нас е значимо те да се изразходват по най-прозрачен метод. Това изясни пред публицисти след срещата съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков.

Той акцентира, че е доста значимо преди всяко решение за контролните органи на страната, да има подобен вид чуване. На базата на този диалог депутатите на ПГ на ПП-ДБ ще уведомят цялата група и на общ съвет ще бъде взето финалното решение дали да поддържат Главчев за ръководител на Сметната палата.

Самият Димитър Главчев не разяснява пред публицисти по какъв начин е протекла срещата му с ПП-ДБ. За неговата номинация за началник на одитния орган заяви през днешния ден в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след среща сред управленията на групите на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната - Демократична България “, в която взе участие и финансовият министър Асен Василев. По думите ѝ кандидатурата е утвърдена от ПП-ДБ. 

Димитър Главчев има 20 години стаж в областта на одита и финансовия надзор, се показва в биографията му, приложена към предлагането. Той беше ръководител на 44-ото Народно събрание от 19 април до 17 ноември 2017 година. Другият претендент за ръководител на Сметната палата е на „ Възраждане “ - Нина Стоименова. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР