Днес над северозападната половина от страната ще преобладава слънчево време.

...
Днес над северозападната половина от страната ще преобладава слънчево време.
Коментари Харесай

Ветровито и дъждовно по морето, слънчево на запад

Днес над северозападната половина от страната ще доминира слънчево време. Над югоизточната облачността ще е най-вече забележителна. На места в източните региони към момента ще превалява, само че до вечерта и там преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздра и намалее, сочи прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури в страната ще са сред 24° и 29°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от междинното за юли.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, с валежи от дъжд, които по-късно вечерта ще спрат. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен север-североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по-късно след обяд ще стартира да отслабва.

Над планините облачността ще се раздира и понижава, след обяд до най-вече слънчево. Значителна ще се задържи над Странджа и Сакар, където денем към момента ще превалява, а североизточният вятър ще е мощен. В останалите масиви вятърът ще е до сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 10°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР