Днес над България ще бъде предимно облачно и на много

...
Днес над България ще бъде предимно облачно и на много
Коментари Харесай

Дъждовна неделя, сняг в планините

Днес над България ще бъде най-вече облачно и на доста места от запад на изток ще има краткотрайни превалявания от дъжд.

Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 4 и 9 градуса, а оптималните ще са най-вече сред 10 и 15 градуса. Привечер преваляванията ще се усилят и през нощта против понеделник тук-там в Западна България и западните региони на Горнотракийската равнина преваляванията ще са обилни.

По Черноморието ще доминира облачно време и след обяд основно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури на въздуха ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно и с превалявания от сняг, под към 1500 метра - от дъжд. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9, на 2000 метра - към 2 градуса. През нощта против понеделник тук-там в масивите от Западна България преваляванията ще са обилни.

В понеделник преваляванията ще продължат, тук-там ще са обилни, а на обособени места ще има и гръмотевична активност. Вятърът ще е до сдържан от изток-североизток. Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е по-често забележителна, тук-там ще има и краткотрайни превалявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР