Днес на посещение в Стара Загора беше Главният държавен здравен

...
Днес на посещение в Стара Загора беше Главният държавен здравен
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: В условията на извънредно положение е важно да се осигури, доколкото е възможно, нормалната работа на земеделските производители

Днес на посещаване в Стара Загора беше Главният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев. Той посети лабораторията за проучване на COVID-19 в УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ и централния кооперативен пазар в града. Пред публицисти доцент Кунчев изясни, че обиколката на пазара е обвързвана с вчерашната заповед на здравния министър Кирил Ананиев, касаеща действието на пазарите за земеделска продукция и фермерските пазари в страната.

Според основния здравен контрольор сега в изискванията на изключително състояние е значимо да се обезпечи, доколкото е допустимо, естествената работа на земеделските производители и търговци, поради пролетния сезон. Доц. Кунчев беседва с търговците на пазара, които споделиха своите терзания от намаляването на продажбите на разсад и различен посадъчен материал. Запитан по кое време чака пикът на епидемията от ковид у нас, той отговори, че е безусловно невероятно към този момент да се предвижда по кое време ще настъпи този миг, само че добави, че самосъзнанието на българските жители и спазването на наложените ограничения са основните фактори, които могат да ни предпазят от усложняване на обстановката. В Стара Загора доцент Ангел Кунчев не спести похвалите си за лабораторията в УМБАЛ „ Проф. доктор Киркович “ и за експертите, работещи в нея, както и в цялата Университетска болница. Той съобщи, че механически лабораторията е била проведена за доста малко време и все още е една от най-добре работещите в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР