Днес на обяд в Пекин преизбраният генерален секретар на ЦК

...
Днес на обяд в Пекин преизбраният генерален секретар на ЦК
Коментари Харесай

Китай ще насърчава всеобхватното велико възраждане на нацията чрез модернизация от китайски тип

Днес на обяд в Пекин избраният отново общоприет секретар на Централен комитет на ККП Си Дзинпин и други нови непрекъснати членове на Политбюро на Централен комитет на ККП, измежду които Ли Цян, Джао Лъдзи, Уан Хунин, Цай Ци, Дин Сюесян и Ли Си, се срещнаха с китайски и задгранични публицисти.

В речта си Си Дзинпин акцентира, че модернизацията от китайски вид е резултат от дълготрайните старания и твърдоглав труд на целия китайски народ. „ На новия път, по който поемаме, би трябвало да насърчаваме общите полезности на човечеството “, уточни той, добавяйки, че сега светът е изправен пред невиждани провокации и ориста на човечеството би трябвало да се взема решение от народите на другите страни. „ Ще поддържаме общите полезности, като развиването, справедливостта, демокрацията и свободата, с цел да защитим международния мир и да насърчим световното развиване, с цел да изградим общественост на споделена орис “, сподели още Си Дзинпин в речта си.

В умозаключение той акцентира, че Китай не може да се развива без света, а светът се нуждае от Китай. В продължение на повече от 40 години неуморни старания Китай реализира два невероятни триумфа - бързо икономическо развиване и дълготрайна обществена непоклатимост. „ Сегашната китайска стопанска система се характеризира с огромна резистентност, капацитет и еластичност и тази наклонност ще остане непроменена. Вратата на Китай ще се отворя все по-широко “, сподели още Си Дзинпин. „ Китай твърдо ще поддържа и задълбочава политиката за промени и отваряне, за висококачествено развиване, с цел да даде повече благоприятни условия и за напредъка на света. “  
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР