Днес, на Международния ден на правата на човека, България отбелязва

...
Днес, на Международния ден на правата на човека, България отбелязва
Коментари Харесай

България отбелязва 75 г. от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека

Днес, на Международния ден на правата на индивида, България отбелязва 75-ата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на индивида, дружно с останалите страни членки на Организация на обединените нации. Това се показва на уеб страницата на Министерството на външните работи (МВнР).

Този повсеместен документ проправя пътя за всички съществени интернационалните контракти в региона на правата на индивида. Всеобщата декларация за правата на индивида служи като ентусиазъм и стандарт и за националното законодателство в региона на правата на индивида по целия свят, показват от Министерство на външните работи.

Въпреки постигнатия забележителен прогрес по отношение на 1948 година, светът и през днешния ден продължава да се нуждае от дейните старания на всички заинтригувани – държавни управления, интернационалните организации и гражданско общество – за отбрана и одобряване на правата на индивида. България поредно се придържа към най-високите интернационалните стандарти в региона на правата на индивида, закрепени в духа и буквата на Всеобщата декларация за правата на индивида.

Тази година страната ни бе определена с голямо болшинство от страните членки на Организация на обединените нации за член на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида за интервала 2024-2026 година, напомнят от министерството. Това е знак за доверие и висока оценка за достиженията на България в региона на правата на индивида. В изискванията на интернационална неустойчивост и възходящи провокации към учредения на правила международен ред, страната ни пое ангажимент да работи интензивно за разговор, съдействие и съблюдаването на правата на индивида, като най-висша гаранция за мир и благополучие на човечеството, показват още от Министерство на външните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР