Днес на международен път Е-79 във видинската Южна промишлена зона,

...
Днес на международен път Е-79 във видинската Южна промишлена зона,
Коментари Харесай

Зрелище във Видин! Проведоха учение за катастрофа с жертва и ранени с електроавтомобил

Днес на интернационален път Е-79 във видинската Южна промишлена зона, съставните елементи на Единната избавителна система организираха пълномащабното обучение за реакция при сигнал за пътнотранспортно произшествие с потърпевши.
На телефон 112 постъпва сигнал за ПТП - верижна злополука с три леки автомобила, единият електрически. 
Първи на мястото на случая идва екипът на Центъра за незабавна здравна помощ и открива един умрял, четирима ранени и заклещен човек в кола, както и нужда от намесата на органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията.
Служители от бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР - Видин подхващат дейности по контролиране на придвижването и посредством оперативната дежурна част на регионалната дирекция желаят подпомагане от органите за ПБЗН за изваждане на потърпевшите хора.
Огнеборците правят нужните действия по разузнаване и обезопасяване на транспортните средства и избавяне на потърпевшите. Екипът на аварийно-спасителния автомобил разпростира хидравличния комплект за изваждане на заклещеният пасажер. Екипите на РДПБЗН - Видин откриват, че автомобила, в който има заклещен човек е електрически -   “Tesla - Model 3 ”. Последва оглед и установяване на броя и разположението на акумулаторите, панела с литиевойонните акумулатори и електрическите мотори, както и спиране на високоволтовите детайли на избраните от производителя на автомобила места – зони за отрязване, маркирани с червен-оранжев цвят и залепен етикет.
Екипът от БЧК разпростира пункт за психо-социална поддръжка на потърпевшите от злополуката, които не се нуждаят от оказване на първа здравна помощ.
Служители на Областно пътно ръководство – Видин и Община Видин, основават краткотрайна организация на придвижването за нормализиране на трафика в региона на злополуката, като обезпечават обходни направления и слагат краткотрайни заграждения и пътни знаци за отблъскване на придвижването отвън зоната на ПТП.
От електрическия автомобил се следят признаци за термична интензивност на батериите - пушек/пара и пукащ звук от батериите. Екипите на РДПБЗН – Видин  предприемат дейности по „ изстудяване “ на електрическия автомобил, като вкарват гасителна линия за дейно изстудяване за недопускане на възпламеняване на литиевойонните акумулатори на транспортното средство и употребяват термовизионна камера за наблюдаване на панела с батериите. Електрическият автомобил е обезопасен и всички аварийно-спасителни и гасителни дейности на екипите са завършили.
На мястото на злополуката идва дежурна оперативна група за осъществяване на процесуално следствени дейности.
Служители от СБА отстраняват авариралите коли и освобождават пътното платно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР