Днес на ГКПП „Русе-Гюргево“ румънските власти предадоха на българските съдебни

...
Днес на ГКПП „Русе-Гюргево“ румънските власти предадоха на българските съдебни
Коментари Харесай

Извънредни новини за родните ало барони, разбити в Румъния

Днес на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе-Гюргево “ румънските управляващи предадоха на българските правосъдни органи арестуваните на 10 декември т.г. в Букурещ трима български жители в осъществяване на издадени от Специализираната прокуратура Европейски заповеди за арест,

Заедно с още три лица, те са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за телефонни измами в страната, осъществявани най-вече от територията на Република Румъния.

С постановления на наблюдаващ прокурор тримата са арестувани до 72 часа, а на 19 декември 2020 година в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за установяване мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.Шестимата обвинени за присъединяване в незаконната група бяха арестувани при взаимни дейности на българските полицейски и правосъдни органи, които бяха координирани от Националните бюра на България и Румъния в Евроджъст и подкрепени от Центъра за полицейско съдействие на страните от Югоизточна Европа (SELEC).

Междувременно на 17 декември 2020 година, по искане на Специализираната прокуратура, Апелативния профилиран углавен дефинира непрекъснат арест за тримата арестувани на 10 декември т.г. в разнообразни селища на България.

При дейностите по следствието в Букурещ от упрекнатите бяха конфискувани преносим компютър, 84 СИМ-карти и 10 телефона, с които са били набирани случайни български стационарни телефони.

При претърсвания на 12 жилища в страната, употребени от участниците в групата, бяха открити и конфискувани 75 телефона, 25 СИМ-карти, картодържачи, газов револвер, златни украшения, пари, документи, както и 12 автомобила.

Нанесените вреди, най-вече на възрастни хора, надвишават 156 000 лв..

Специализираната прокуратура е упълномощила на ДНСК инспекции на недвижимите парцели, благосъстоятелност на обвинените, защото лицата са без трудови приходи. Сезирана е и КПКОНПИ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР