Днес на Дондуков 2 президентът се срещна с кандидат-премиера Мария

...
Днес на Дондуков 2 президентът се срещна с кандидат-премиера Мария
Коментари Харесай

Президентът издаде указа за съставяне на кабинет

Днес на " Дондуков " 2 президентът се срещна с кандидат-премиера Мария Габриел и с представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. В диалога взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Габриел върна изпълнен първия изследователски мандат, който ѝ беше връчен през вчерашния ден от президента в сходство с конституционната процедура, и показа състав и конструкция на Министерски съвет. Ето кои имена включва той: 
Министър-председател и външен министър - Мария Габриел Заместник министър-председател по европейските въпроси - Николай Денков Министър на финансите - Асен Василев Министър на вътрешните работи - Калин Стоянов Реклама след 7-ми параграф Министър на районното развиване - Андрей Цеков Министър на труда - Иванка Шалапатова Министър на защитата - Христо Гаджев Министър на правораздаването - Атанас Славов Министър на образованието - Галин Цоков Министър на опазването на здравето - Катя Панева Министър на културата - Кръстьо Кръстев Министър на околната среда и водите - Ивелина Василева Министър на земеделието - Кирил Вътев Министър на превоза - Георги Гвоздейков Министър на нововъведенията и растежа - Росен Желязков Министър на стопанската система - Богдан Богданов Министър на енергетиката - Жечо Станков Министър на електронното ръководство - Валентин Мундров Министър на туризма - Зарица Динкова Министър на младежта и спорта - Димитър Илиев
Междувременно  и се събраха на незабавно съвещание, с цел да решат какви ще бъдат последващите им решения и дейности. 

" Това е кабинет на ГЕРБ-СДС, не е кабинет, който да е координиран с ПП-ДБ. Споразумението не е в съгласие с нас ", съобщи министър председателят в оставка Николай Денков.

Веднага след процедурата при президента, Рая Назяран от ГЕРБ разгласи пред публицисти, че, макар че останалите от ПП-ДБ не са го подкрепили. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР