Днес можем да кажем, че Украйна бе излъгана и изоставена

...
Днес можем да кажем, че Украйна бе излъгана и изоставена
Коментари Харесай

Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите

Днес можем да кажем, че Украйна бе излъгана и изоставена от Запада. Страданията на хората са огромни.

Но преди този момент обстоятелствата демонстрират, че Украйна не извърши Минските съглашения. А Западът се направи на кьорав в продължение на 8 години. Вместо Украйна да извърши Минските съглашения, тя бомбардираше Донбас. Всеки ден загиваха мирни хора и се разрушаваха домове, лечебни заведения и учебни заведения.

Осем години Западът бе със затворени очи. Предполагам, че тази слепота се дължи на заслепението на политиците от Запада.

При състояние, че Путин ръководи повече от 20 години и през днешния ден да се твърди, че никой не е очаквал военни дейности от негова страна, можем да кажем единствено едно - нито политиците на Запада, нито политическите анализатори са на равнище.

Да, това е самата истина, би трябвало да си го кажем – Западът няма водачи. А единствено хора, способни да бъдат същински водачи, могат да схванат думите на различен водач.

Защото водачите имат една специфичност в държанието. Не приказват празни приказки и това, което кажат, го и вършат.

Днес обаче същият този Запад е с лицемерно отворени очи. Западът постанова наказания на Русия и посредством услужливите медии постановат тезата, че всеки миг Путин и Русия ще рухнат.

Тук бих споделил едно мое мнение, което се отнася за дълбоките заблуди на Запада. Беше време, когато същият този Запад колонизираше и управляваше останалия свят. Но това от дълго време е минало. Днес да вземем за пример Азия е с доста по-голяма тежест за света, в сравнение с Запада.

Какво да съпоставяме сред Азия и Запада - население, вероятности за икономическо развиване?

Ето за какво Путин, за разлика от Запада, е схванал, че е доста по-важно да е в стратегически връзки с Азия и Латинска Америка, в сравнение с със Запада. Поради тези условия считам, че глобите, които Западът постанова на Русия, са повече от безсмислени. Междувременно цените в Европа просто си порастват и нямат никакво желание да стопират растежа си. Това събитие в учебниците по стопанска система се назовава инфлация.

Но очевидно в Европа работи желязна цензура и по тази причина никой не приказва за инфлацията. Това към днешна дата е резултатът за елементарния европеец – жестока инфлация. И е редно да погледнем и останалия свят през призмата на войната в Украйна. Доколкото ми е известно, в Азия тази война не въздейства за развиване на инфлация.

Е, тогава какво прави Европа? Не се ли самоубива? Самоубива се и още по какъв начин! И е време към този момент обичайният европеец да си зададе въпроса - накъде ни води европейският политически хайлайф?

Когато Путин ни споделяше: " Посъветвайте Зеленски да извърши Минските съглашения ", какво правихме европейците? Ами занимавахме с вредата от мусаката и джендър стремленията.

Е, не чухме Путин и по тази причина в този момент чуваме бомбите. И европейците би трябвало да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, в случай че бяха изпълнени от страна на Украйна Минските съглашения? Не, нямаше да има.

И за какво би трябвало тогава да се вършим на идиоти и да търсим виновността само и единствено в Путин? Вината е на първо място в нас, европейците, тъй като позволихме на Украйна да не извърши Минските съглашения. И вследствие на това през днешния ден страда цяла Европа.

За разлика от Европа Съединени американски щати не страдат от неизпълнението на тези съглашения, в противен случай, военната им промишленост печели.

А в случай че имаше западни анализатори, които да познават историята на Русия, несъмнено щяха да се сетят за Цариградската конференция, състояла се в края на 1876 г и завършила при започване на 1877 година Тогава Османската страна отхвърля да извърши договореностите, за които посланиците на Великите сили държали. И този отвод бил мотив Русия да разгласи война на Високата врата. Резултатът от войната е явен – Османската страна изгубила и почнал последният стадий от нейната история като империя. За толкоз години анализаторите на Запада трябваше да схванат, че Путин държи на съветската история и съблюдава нейните правила.

Затова Путин може да бъде и елементарно предвидим – просто би трябвало да слушат какво приказва, тъй като казаното го извършва и да четат съветската история, тъй като той има вяра, че е виновен пред нея.

Затова и той е убеден, че не е окупатор, тъй като дава заповед на армията вследствие на неизпълнените Мински съглашения, също както през 1877 година Ето за какво е безусловно безсмислено да се търси пояснение за дейностите на актуалния съветски самовластник в хипотетични психологични отклонения. Просто би трябвало да приемем, че той живее с увереността за дълг пред съветската история.

Само преди броени дни Медведев ни предизвести да се събудим и да погледнем действителността на новия свят. И в случай че не се събудим, цената на природния газ ще стане галактическа. Чухме ли Медведев ние, европейците? Ами не, не го чухме. И цените полетяха в космоса.

Та това направихме европейците. Вместо да се осъзнаем, ние се включихме във кино лентата на Зеленски. Да, само че не предвидихме, че този филм ще бъде сериал. Сега сме в първа серия – неприятният Путин и трагичният воин Зеленски. Но кои ще бъдат втора и трета серия?

По мое мнение втора серия ще бъде залавяне и изправяне пред съд на всички тези, които Путин дефинира като нацисти. Вероятно тогава те ще бъдат много приказливи, с цел да потърсят избавление.

А дали Западът ще има сили да преживее това, което те ще приказват?И дали, когато Западът чуе и другата истина, няма да си посипе главата с пепел?

Няма по какъв начин Западът да пропусне втори епизод от сериала на Зеленски - към този момент е участник в него. Възможно е да има и трета серия – Украйна се разпада. И всичко това, тъй като Западът заложи на един комедиант, който не можа да разграничи филмовия от геополитическия сюжет.

И в случай че би трябвало да бъдем още по-конкретни, Западът с поддръжката на Майдана подписа присъдата на Украйна.

Ето за какво политиците, които са отговорни за днешните премеждия на Украйна и украинците, са тези, които направиха и поддържаха преврата против Янукович, както и не извършиха Минските съглашения.

Редно е да се запитаме и ние, българите, какво направихме, какво получихме и какво ни чака?

Последните дни българското политическо небе е наситено с ястреби. Кой от кой по-смел във връзка с Путин и Русия. Всякакви анализатори се разтревожиха за рейтинга на Путин, който спадал стремително. Е, да но по същото време в България цените се качват. Но това съгласно ястреби и анализатори е незабележим проблем. Този проблем е толкоз нищожен, че съгласно тях даже не се нуждае от коментар. Но както властта, по този начин и ястреби и анализатори би трябвало да се замислят. Те и в Украйна ястребите, и властта не имаха вяра, че ще провокират война, само че през днешния ден тя е реалност.

Е, в нашата блага България години наред се приказва, че най-сетне народът, елементарните хора ще излязат на улицата и ще потърсят разпра с тези, които счита, че са отговорни за положението на българите и страната ни. И в случай че в този момент има залъгалки със снежни топки, на следващия ден може снежните топки да се заменят с павета. А българските ястреби би трябвало да схванат, че в очите на Путин и Байдън даже не са врабчета, а канарчета.

И да се върнем към многострадалната Европа. Европейските политици би трябвало да се подчиняват на разпоредбите и логиката. Ако желаеме мир в Украйна, то дано създадем по този начин, че да има мир.

За какъв мир ще приказваме, в случай че въоръжаваме режима на Зеленски? Ако желаеме европейците да живеем в благоденствие за какво би трябвало да постановяваме наказания на Русия, които провокират стопански усложнения за нас самите?

Лицемерието на Европейски Съюз и неналичието на водачи в него разчистват пътя на националистите в Европа. Голямата инфлация и самозабравата на политическия хайлайф са факторите, които основават почвата за появяването и одобряването на националисти, които могат да се трансфорат и в водачи.

Нека единствено си напомним по какъв начин се появи и утвърди Хитлер преди години. Германското селячество бе изправено пред опустошаване след края на Първата международна война. И се появи Хитлер, който завладя германците първо с икономическа стратегия, която за изненада се употребява и до през днешния ден в Европейски Съюз. Хитлер лиши правото на банкерите да лишават земята на селяните, като сътвори държавна банка, която пое финансирането на същите тези разорени селяни. Хитлер вкара практиката страната да се намесва предпочитано в пазара на земеделска продукция, посредством конструкция която през днешния ден назоваваме държавен запас. Освен това вкара и субсидии за земеделците. Е, през днешния ден назоваваме тези стопански ограничения с други думи – стратегия за развиване на селските региони. И след това пристигна нацизмът. А след това пристигна и Втората международна война.

Ето за какво е време Европа да се разсъни и огледа истината с отворени очи – войната през днешния ден е поради преврата през 2014, наименуван Майдан, и неизпълнението на Минските съглашения от страна на Украйна.

Икономическите наказания, налагани на Русия, вредят и на Европа. Въоръжаването на Украйна не е стъпка към мир.

Европа не трябва да позволява да бъде въвлечена от Украйна в серпантина на инфлация и неустановеност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР