Днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков

...
Днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков
Коментари Харесай

Започва реконструкцията и на жп гара Карнобат

Днес министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков даде началото на реконструкцията на жп гара Карнобат, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Тази железопътна гара е извънредно значима и е единствената жп връзка сред Югоизточна и Североизточна България. "Тя е четвъртият по величина железопътен възел в страната и е част от транспортния кулоар Пловдив - Бургас ", означи министър Желязков по време на церемонията. Той посочи, че от нея ще стартира развиването на направлението Бургас - Синдел, като упоритостите са да бъде и част от инфраструктурата, която ще продължи към Русе.

Тази гара не е ремонтирана от построяването си през 80-те години на предишния век. По думите на министъра общо шест гарови комплекса ще бъдат реконструирани по предпочитана ос 3 на Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура " - Карнобат, Подуяне, Искър, Казичене, Стара Загора и Нова Загора. Общата стойност на всички обекти е към 30 млн. лв.. Само за жп гара Карнобат инвестицията е над 4 млн. лева, като ще бъде ремонтирано освен приемното здание, само че и пероните и подлеза. Ще бъдат осъществени градивни укрепвания, архитектурно възобновяване, както и създаване на асансьори и уреди за лица с понижена пъргавина за достъп до пероните.

"Това действително ще бъде една нова гара, която ще резервира духа на времето, когато е строена, с цел да има резистентност и последователност. Строителството ще продължи две години, като през този интервал няма да бъде прекратена активността на гарата, с цел да продължи да обслужва пасажерите ", означи още Росен Желязков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР