Днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов издаде заповед за привеждане

...
Днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов издаде заповед за привеждане
Коментари Харесай

Каракачанов поиска 300 военни да са в готовност при мигрантски натиск

Днес министърът на защитата Красимир Каракачанов издаде заповед за привеждане в подготвеност на 300 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от състава на Съвместните сили за специфични интервенции, по документално искане на министъра на вътрешните работи Марин Младенов. Екипите имат подготвеност за оказване на подпомагане на " Гранична полиция " при защита на държавната граница, при положение на нужда.

Това заяви пресцентърът на министерството. По-рано на брифинг в региона на граничния пункт " Капитан Андреево " шефът на " Гранична полиция " основен комисар Светлан Кичиков разгласи, че към този момент не се постанова да се ангажира армията и действително няма мигрантски напън към границата на България. Повече четете тук.

В рамките на деня, министър Каракачанов ще извърши наблюдаване по въздух и земя на местата за възможното разполагане на подразделенията на Българската войска, в случай че тяхното присъединяване се наложи, добавя Министерството на защитата.

С него в екипа вземат участие изпълняващият длъжността шеф на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Съвместните сили за специфични интервенции генерал-майор Явор Матеев и шефът на дирекция " Операции и подготовка " на Министерството на защитата бригаден военачалник Станимир Христов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР