Днес министър-председателят Кирил Петков се яви във Върховна касационна прокуратура

...
Днес министър-председателят Кирил Петков се яви във Върховна касационна прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата ще поиска от МВР данни за лицата, посочени от премиера

Днес министър-председателят Кирил Петков се яви във Върховна касационна прокуратура и отговори на въпроси на наблюдаващите прокурори по отношение на лист с имена на лица, възможни причинители на стопански и престъпни закононарушения, оповестяват от прокуратурата на Р България.

На същото съображение през вчерашния ден сведения бяха снети и от основния прокурор Иван Гешев.

Министър-председателят господин Петков е дал на наблюдаващите прокурори медийни изявления, свързани с 19 лица, за които твърди, че евентуално са направили престъпни и стопански закононарушения.

Премиерът не е изнесъл други данни, предоставени му от органите на изпълнителната власт.

" Прокуратурата ще изиска от Министерство на вътрешните работи и от другите правоохранителни органи и служби за сигурност цялостна информация за лицата, както и за това дали и какви дейности са подхванали според законовите им пълномощия ", означават от прокуратурата.

От държавното обвиняване припомнят, че при съблюдаване презумпцията за невиновност, българската общност е била навреме осведомена по отношение на предприеманите дейности по следствия, касаещи част от посочените от министър-председателя лица, като това може бъде тествано на формалния уебсайт на Прокуратурата на Република България.

Прокуратурата адмирира изразеното предпочитание от страна на министър-председателя Кирил Петков за взаимоотношение сред правосъдна и изпълнителна власт, в частност Министерство на вътрешните работи, за битка с престъпността и повече правдивост, каквито са упованията на българското общество.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР