Днес MINI обяви, че е предвидена инвестиция в размер на

...
Днес MINI обяви, че е предвидена инвестиция в размер на
Коментари Харесай

MINI ще произвежда електрическите триврато MINI Cooper и Aceman във Великобритания

Днес MINI разгласи, че е планувана инвестиция в размер на 600 млн британски лири, която ще бъде употребена за трансформацията на индустриалното оборудване на марката в Оксфорд към такова за напълно електрически коли.

" С тази нова инвестиция ние ще развием завода в Оксфорд за произвеждане на новото потомство електрически автомобили на MINI и ще сложим насоката за произвеждане на напълно електрически коли в бъдеще ", разяснява Милан Неделкович, член на управителния ръб на BMW AG и отговарящ за индустриалните действия.

От MINI анонсират, че през 2026 година, MINI Plant Oxford ще стартира да създава напълно новите и 100% електрически триврато MINI Cooper и Aceman, а до 2030 година индустриалните размери ще бъдат на напълно електрически коли.

Заводът на MINI в Оксфорд чества своята 110-та годишнина през 2023-а, като създава сегашния MINI Electric от 2019 година, където електрическият автомобил е изцяло интегриран в индустриалната линия с моделите с мотори с вътрешно горене (ДВГ). В комплекса, все още, се сглобяват тривратото и петвратото MINI, и Clubman, а от идната ще бъдат въведени и новото потомство на тривратото, петвратото и Convertible MINI в модификациите си с ДВГ.

В средносрочен проект, годишният потенциал на MINI Plant Oxford ще доближи до към 200 000 единици.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР