Днес, между 20 и 22 часа Източно време (3-5 часа

...
Днес, между 20 и 22 часа Източно време (3-5 часа
Коментари Харесай

SpaceX ще изстреля в орбита свръхсекретен товар Zuma



Днес, сред 20 и 22 часа Източно време (3-5 часа сутринта българско време), SpaxeX ще изведе в орбита конфиденциален товар, наименуван Zuma . Преди пет дни компанията на Илон Мъск организира предварителни проби на ракетата Falcon 9, в подготовка за днешното изстрелване. Мисията беше отсрочена с един ден, само че съгласно вътрешни източници товарът би трябвало да бъде в орбита до 30-и ноември. Не е ясно за какво е толкоз значимо задачата да започва до края на месеца.

Според информация от Space, компанията на Мъск извежда в орбита товар на Northrop Grumman поръчан от щатското държавно управление . Колегите от изданието са пробвали да потърсят повече детайлности, само че от Northrop са дали отговор, че товарът е конфиденциален . SpaceX не за пръв път извършва секретни задачи - компанията изведе в орбита шпионски спътник за Националното разузнаване и още един незнаен товар за Департамента по защита на Съединени американски щати. Този път обаче нито една държавна организация не признава да е забъркана в задачата Zuma.

Това, което е знае се, че товарът е очакван за ниска орбита и ще бъде изстрелян от Космическия център Кенеди и комплекса 39A. SpaceX също по този начин ще опитат да приземят назад първото равнище на ракетата в Кейп Канаверал. Въпреки секретността, която забулва тази задача, можете да гледате изстрелването онлайн на уеб страницата на SpaceX.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР