Днес Макс Верстапен имаше шанса да спечели квалификацията за Гран

...
Днес Макс Верстапен имаше шанса да спечели квалификацията за Гран
Коментари Харесай

Верстапен супер недоволен след загубата

Днес Макс Верстапен имаше шанса да завоюва квалификацията за Гран При на Мексико и да се трансформира в най-младия водач в историята на Формула 1, стартирал от полпозишън. За негово страдание Себастиан Фетел го изпревари и разруши фантазиите му.
Освен загубата, след сесията Верстапен трябваше да се изправи и пред стюардите по обвиняване, че е попречил на водача на Мерцедес Валтери Ботас при започване на Q3. Макс е отрекъл да е отговорен за сходно нещо, само че стюардите са тези, които ще преценяват.

В последна сметка водачът на Ред Бул остана на 0.086 секунди от Фетел и на следващия ден ще е втори на решетката, стига да не го санкционират: " Супер неудовлетворен съм. В Q3 стана малко по-трудно и не можех да накарам гумите ми да работят. По принцип второто място е хубаво, само че не и през днешния ден. Наистина желаех този полпозишън ", съобщи Макс.

Колкото до станалото с Ботас, Верстапен разяснява: " Нямаше случай. Проблемът си е негов, в случай че самичък се забави в идващия завой. Аз бях отвътре и не съм му пречил ".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР