Днес легендарната българска актриса щеше да отпразнува 89-ия си рожден

...
Днес легендарната българска актриса щеше да отпразнува 89-ия си рожден
Коментари Харесай

Татяна Лолова: Когато даваш, не остаряваш


Днес именитата българска актриса щеше да отпразнува 89-ия си рожден ден

Любимката на генерации българи, която постоянно съумява да ни болести с усмивка, е родена през 1934 година в Пловдив. Майка ѝ е от руско-украински генезис и имала сложен темперамент, а татко ѝ е счетоводител. През 1955 година Татяна Лолова приключва актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на проф. Стефан Сърчаджиев. В курса на бъдещата именита актриса са Ицхак Финци, Григор Вачков и Никола Анастасов. Първата си работа Татяна получава в Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “, гр. Русе, след което е една от първите актриси в трупата на Сатиричния спектакъл. През годините актрисата взе участие в постановки на сцената на Театър 199, спектакъл „ София “, както и на други театри из цялата страна. И до през днешния ден Татяна Лолова се радва на безкрайната любов на феновете и продължава да радва публиката с превъзходния си гений и обсег.

Актрисата има доста функции както в театъра, по този начин и в киното и на дребния екран. Участва във филмите „ Сиромашко лято “, „ Опасен сексапил “, „ Бон късмет, инспекторе! “, „ 13-тата избраница на принца “ и други. Една от последните й доста сполучливи функции е в сериала „ Домашен арест “, където Лолова играе мама Еми.



Татяна Лолова е удостоена и с голям брой награди и оценки, измежду които медал „ Кирил и Методий “ - III степен, медал „ Стара планина “, „ Народен актьор “ и „ Аскеер за женска роля “ за постановката „ Щастливи дни “.

Актрисата има два брака зад тила си. Първият й брачен партньор е хидроинжеренът Евелин Монев, а вторият - Светослав, с който актрисата се среща в Сатиричния спектакъл, където той е реквизитор. Татяна Лолова и Светослав са дружно до края на дните на Славето, както го назовават околните му. Той си отиде от този свят на 85 години, края на 2018 година

Днес ще си напомним някои от паметните цитати на обичаната ни комедийна актриса.



" Свикнала съм да давам. А когато даваш - не остаряваш ". 

" Не мога да си показва по какъв начин живеят артистите, само че аз не мога да си показва и огромна част от българския народ по какъв начин живее, тъй като парите са отвратителни, изключително когато ги нямаш ". 

" Ако доста отдалече видя някой навъсен си крещя: " А, не. Не съм добре с очите ". 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР