Днес китайският председател Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин

...
Днес китайският председател Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Си Дзинпин и Путин си размениха поздравителни телеграми по случай Нова година

Днес китайският ръководител Си Дзинпин и съветският президент Владимир Путин си размениха приветствени телеграми във връзка настъпващата 2023 година

В своята Си Дзинпин показва, че 2022 година е била необикновена, само че макар бурно изменящата се интернационална среда и продължаващата пандемия, връзките сред Москва и Пекин са траяли да се развиват устойчиво. Икономическото и комерсиално съдействие е стабилно, а страните осъществиха нови резултати в сферите на енергетиката, вложенията и взаимното свързване. Китай и Русия стартираха и Година на спортния продан. Всичко това докара до задълбочаване на взаимното съгласие и обичайното другарство, написа в телеграмата си Си Дзинпин.

Китайският водач показва също, че 2023 година е първата от осъществяване на задачите и дилемите, сложени на 20-ия конгрес на ККП, и това ще даде нови благоприятни условия за развиване на китайско-руските връзки. Си Дзинпин декларира, че желае да продължи да поддържа стеснен продан и връзка с Путин, ориентирана към всестранно задълбочаване на стратегическата съгласуваност и практическото съдействие в другите области, което е от изгода на двете страни и техните нации.

В телеграмата си Владимир Путин декларира, че през миналата 2022 година всестранното стратегическо партньорство и съгласуваност сред Китай и Русия са се засилили и са устояли на външните провокации и тествания. Политическият разговор сред двете страни е богат, стокообменът рекордно висок, а някои от значимите трансгранични транспортни инфраструктурни планове са били осъществени. Успешното осъществяване на Годината на спортния продан сред Китай и Русия даде значим принос за културното съдействие, написа още Путин, изразявайки убеденост, че с общи старания двете страни ще повдигнат връзките си на ново по-високо равнище.

Днес министър председателите на двете страни Ли Къцян и Михаил Мишустин също си размениха новогодишни приветствия.

Ли Къцян декларира, че през миналата година практическото съдействие сред двете страни в разнообразни области и културният продан са се задълбочили и разширили, като за това е асъдействало сполучливото осъществяване на 27-та постоянна среща сред китайския и съветския министър председатели. Ли Къцян показва предпочитание за усилване на взаимоотношението с Мишустин в името на повече на практика резултати от съдействие сред двете страни в другите области.

Мишустин декларира в телеграмата си, че всестранното стратегическо партньорство и съгласуваност сред Китай и Русия непрестанно се развиват. Той показва вяра споразуменията в границите на постоянните срещи сред двамата министър председатели да спомогнат за усилване на руско-китайската стратегическа съгласуваност и да допринесат за благополучието на двата народа.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР